Als u mechanische graafwerkzaamheden gaat verrichten, moet u in de meeste gevallen een klic melding doen.
Klic melding kadaster
Een graafmelding is niet nodig als de graafwerkzaamheden (klic melding) alleen handmatig plaatsvinden, of als u ondiepe graafwerkzaamheden uitvoert in eigen grond.
Voor wie is een Klic-melding bestemd?
- Grondroerders
Als u mechanische graafwerkzaamheden uitvoert of laat uitvoeren, bent u grondroerder. - Netbeheerders
Als netbeheerder bent u verplicht betrouwbare informatie over uw netwerk aan te leveren als het Kadaster erom vraagt. Grondroerders gebruiken deze informatie om zorgvuldig te kunnen graven. - Serviceproviders
Een serviceprovider voert één of meer diensten uit voor één of meer netbeheerder(s). - Agrariërs
Bent u een agrariër? Voor graafwerkzaamheden tot 50 centimeter geldt een gedoogbesluit. Gaat u dieper graven dan 50 centimeter dan moet u een Graafmelding doen. - Particulieren
Gaat u uw tuin onderhanden nemen? Of wilt u een hekwerk plaatsen? Bijvoorbeeld bij het graven van een vijver of een zwembad.
Het maakt niet uit hoe diep u gaat graven. U doet een Klic-melding maximaal 20 werkdagen en uiterlijk 3 werkdagen voor u gaat graven.
Klic-melding draagt bij aan veiligheid
Kabel- en leidinginformatie moet aanwezig zijn op de locatie en het moment van de graafwerkzaamheden. Met behulp van deze informatie kunt u graafschade en gevaarlijke situaties in de omgeving voorkomen. Ook draagt u bij aan de veiligheid van de graver.
Graven met een handgrondboor
Het is bij wet niet verplicht om bij gebruik van een handgrondboor een Klic-melding te doen. Wel kan het graven hiermee schade aan kabels en leidingen tot gevolg hebben. Daarom adviseren wij u alsnog om een graafmelding te doen.
Wat Loonbedrijf Nijboer voor u kan betekenen
Wilt u dat wij de ondergrondse situatie in kaart brengen en de gehele voorbereiding en afhandeling hiervan op ons nemen? Neem dan contact met ons op! Dat kan via het contactformulier of via telefoonnummer 0594-643467.