Geschiedenis

Loonbedrijf Nijboer is opgericht in 1979 door Ietse en Sjoukje Nijboer te Nuis. Het bedrijf is ontstaan in verband met de aanleg van de snelweg A7. Hier kon de heer Nijboer voor een lange vaste tijd werk krijgen met een door hem aangeschafte trekker en vacuüm tank. In de namiddag- avonden en overige tijd werd agrarisch loonwerk verricht en werden de koeien gemolken.

Banner_historie-nijboer1979

Begin jaren 80 werd er onder andere een hooipers, een hydraulische kraan, en door toenemende vraag een ruigterrein dumper gekocht. Vanaf dit moment is het bedrijf gestaag gegroeid en heeft het een naam kunnen opbouwen binnen de loonwerk branche in de gemeente Westerkwartier. In 1981 werd dan ook de eerste loods gebouwd en kwam al snel het eerste personeel op de loonlijst. Door de jaren heen is er aanzienlijk met de tijd mee gegaan, zo werd in 1996 injecteren met daarop volgend in 1997 het persen, wikkelen en transporteren van ronde balen aan de diensten toegevoegd. Slechts enkele voorbeelden van de ontwikkeling binnen het bedrijf.

banner-historie-nijboer1981

Op onderstaande foto is de locatie op Mienscheer 7 te zien, waar het allemaal begon. Het pand op nummer 7 werd dan ook al snel te klein, waardoor uitbreiding niet uit kon blijven. Om de groei voort te kunnen zetten werd de locatie op Mienscheer 9 in gebruik genomen. In 2000 werd de 2de loods gebouwd, en veranderde de loods op nummer 7 langzamerhand in een werkplaats.

Luchtfoto Loonbedrijf Nijboer Nuis Groningen

Vanaf 2001 werden de diensten verder uitgebreid en werd een combinatie aangeschaft voor het persen en wikkelen van vierkante pakken. Slootschoon- werkzaamheden voor agrariërs, gemeenten, waterschappen, maar ook aanleg van speelterreinen, faunapassage en aanleg van paardenbakken, bestrating en tuinen behoren tot de werkzaamheden. Door de diversiteit aan werkzaamheden werd er uitgebreid met diverse machines. In 2009 werd er een derde loods bijgebouwd en in 2011 volgde een ligbox stal met melkgelegenheid.

Aanbouw loods 2000 - Loonbedrijf Nijboer

Wij zijn centraal gelegen en kunnen dan ook de drie noordelijke provincies goed bedienen. Tot onze opdrachtgevers behoren:

  • Veehouders
  • Akkerbouwers
  • Hoveniers
  • Gemeenten en provincie
  • Waterschap
  • Bouwbedrijven
  • Grond-, Weg- en Waterbouwbedrijven
  • Particulieren
  • Collega-bedrijven

Wilt u meer weten over het ontstaan van Loonbedrijf Nijboer of bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen. U bent van harte welkom, de koffie staat klaar.

Nijboer Luchtfoto - over ons